mandag 7. februar 2011

Farmor's oppskrift på nytt

Nok ei gong har eg funne fram oppskriftene til farmor, men denne gongen tilpassa eg oppskrifta litt til ny bruk.
Når eg fyrst er så nøgd med resultatet kvar gong eg har bakt rundstykker, tenkte eg at oppskrifta måtte vera godt egna til pizzaboller også.
Eg erstatta mjølk med vatn, og kutta ut ein pakke gjær. Eg brukar alltid fersk gjær i denne oppskrifta, for eg tykkjer resultatet vert aller best då..
Fyllet på desse pizzabollene er gjort 'barnevenlege'; eg har berre brukt kjøtdeig, krydder, tomatpurè og litt vatn. Sjølv kunne eg godt tenkt meg løk og mais oppi i tillegg..
Eg har òg ein plan om å baka desse snurrane og fylla dei med soltørka tomater, ost, oregano og kanhende skinke eller smårettbacon.
Kjekk bakst å ha i fryseren; enkel niste når me vil ut på tur..
Siri

7 kommentarer:

 1. Jammy, dette så fristende ut men får vel pent holde meg på den smale sti ;) Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min, det hjelper å ha støttespillere skal jeg si deg.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Fant veien til bloggen din via andre blogger. Dette ser da utrolig deilig ut og så smart å lage med seg på tur.Mye flott å se i bloggen din, et hyggelig besøk og ikke det siste.

  SvarSlett
 3. Jeg ble rent sulten, jeg. Alltid koselig å se innom bloggen din.

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei, Takk for koselig hilsen. Så deilige dine hjemmebakte pizzaboller ser ut...nam nam. klem Siv

  SvarSlett
 5. ..og der ble æ sulten gitt! Takk for tanker om pizzasnurrer, æ elske å bake dem, og som dæ trur æ at det e på tide med noen som ikkje bare e barnevennlig, men smakfull!

  SvarSlett