onsdag 12. januar 2011

Rundstykker med vri

Det er ikkje mykje som kan måla seg med dufta av nysteikt gjærbakst. Og om ein fyljer oppskrifta nøye, så vert resultatet stort sett alltid vellukka.
I helga laga eg ein fin rundstykkedeig, av farmor's oppskrift. No har eg gjort ei endring, og byta ut noko av kveitemjølet med grovare mjøl.
Eg kjevla ut som om eg skulle laga kanelrullar, men fyllte istaden med skinke, ost og litt krydder.

Rulla saman og skåret opp i passe bitar.

Berre etterheving som gjenstår her.

Fiks ferdig 'påsmurde' rundstykke, som ungane veerkeleg likte.
Farmor's oppskrift
1 litar mjølk varmast i
150 gr smelta smør
2 pk gjær løyses opp i blandinga
4 ss sukker
1/2 ts salt
1,5 kg kveitemjøl
*** Hevast til dobbel størrelse, bak ut ca 30 rundstykke, etterhev i ca 30 minutt
Steikast på 230 gr til dei er gyldne og fine
*****For den 'grove' varianten min, byta eg ut 400 gr av kveitemjølet med 350 gr sammalt kveite,grov, og 50 gr kruskakli.
*I tillegg brukte eg ca 200 gr skinke og 200 gr ost. Krydre etter smak ~ eg brukte piffikrydder og pizzakrydder.
Velbekomme
Siri


11 kommentarer:

  1. Tusen takk for at du deler oppskrift...Dette skal jeg lage som en liten vri i matpakkene til ungene:) nam,nam, sier nå bare jeg:O)

    SvarSlett
  2. Det så godt ut! Den oppskrifta fikk jeg lyst til å prøve også:-))

    SvarSlett
  3. God ide! Det blir vel samme prinsipp som pizzasnurrer, egentlig? Men slike ting er bare så kjekt å ha å lur, for oss som er på tur!
    Ha en flott dag!

    SvarSlett
  4. Jeg ble plutselig så sulten. Dette så virkelig godt ut.

    Min første give away i det nye året er i gang, og førstepremien er virkelig flott. Valgfritt smykke. Blir du med?

    Klem

    SvarSlett
  5. Åhhh de så kjempegode ut ;o) Lagrer og skal prøve ut denne . Kjempeide i matpakken i bhg ;o) Takk for at du deler oppskriften. Ha en fin dag!

    SvarSlett
  6. Så deilige rundstykkesnurrer du har laget :o)
    Boller med mat i - herlig!
    Klem, Anne:)

    SvarSlett
  7. Mmm, det såg godt ut, og var ein smart ide :)

    SvarSlett
  8. Oj, dette så deilig ut...!

    SvarSlett
  9. Takk for oppskrift! Såg kjempegodt ut. ;)

    SvarSlett
  10. Heiia,første gang jeg titter innom din blogg =) Kjempegod idè og takkk for at du legger ut oppskrifta,jeg skal sannelig prøve denne oppskrifta di,jeg vil gjerne legge din kreative blogg til i min bloggliste =) og følge bloggen din for lettere å finne den igjen =) Mvh Elin fra Nordnorge

    SvarSlett
  11. Disse så kjempegode ut! Takk for oppskrift og inspirasjon :)

    SvarSlett