søndag 6. september 2009

KnudaheimarsjenI dag gjekk syster mi og eg Knudaheimarsjen. Det var fleire alternativ, og me valde ruta på 11 km. Etter å ha gått oppover i omtrent en km, gjekk me forbi Arne Garborgs heim, Knudaheio.
Det var ikkje store huset, det raude jærhuset, men det hadde ei fantastisk utsikt utover Jæren og sjøen.


Omtrent halve turen gjekk me på asfalt, på fredelege veger utan noko særs med trafikk. Nokre dråper regn fekk me, men det var berre forfriskande.
Halvvegs på turen var det lagt opp til ein rast oppe i ei lita løe. Det smakte fortreffeleg med ein halv kvikk-lunsj og vatn då.
Så bar det videre, ut i naturen, med lett myrlendt terreng.
Me var begge enige om at denne marsjen vil me gjenta.
Og følelsen etter å ha trava denne turen var definitivt det beste av alt! Siri

8 kommentarer:

 1. Hei Siri, dette så ut til å være en bra tur. Så spennende ut å gå forbi den lille stua til Arne Garborg, og ikke minst fått lov til å komme inn der. Men nå er jo det i en hel annen kant av landet for meg da :-)

  Ønsker deg også en riktig god uke.

  SvarSlett
 2. Hei på deg... for en fin tur du har hatt i dag. Blir nesten litt misunnelig, har sittet med symaskinen nesten hele dagen.

  Har aldri godt den marsjen, men har vært på Knudaheio. Har sittet og sett på den fantastiske utsikten der! Har faktisk bodd på jæren, for leeenge siden:)

  Ønsker deg en fin ukestart i morgen, klem

  SvarSlett
 3. Så flott.... :O)
  Ser ut til at dere haDDE en koselig marsj!
  Har aldri vært på Jæren, men det ser ut til å være et flott landskap!

  ha en strålende aften!

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder fra fjellturen...det er jo vakkert der nå om høsten. Koselig at du også liker blå og hvit porselen..koselig å dekke bordet med gammle patinerte kopper.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder, helt herlig!

  Tusen takk for oppskrift på eplekake, det ønsket jeg meg Siri :)

  God helg til deg,
  klemmer

  SvarSlett
 6. Hei Siri! Ser det er en stund siden jeg har vært innom her, for jeg har ikke fått med meg at du har vært på "turmarsj". Kjekt å være med på slikt - for det første er det sosialt, og for det andre blir man beriket med naturopplevelser, og for det tredje er det en fin trimtur.

  Så koselig bilde med den lille stua på toppen......

  SvarSlett
 7. Finst verkeleg knudaheimarsjen ennå? Me gjekk ofte den då eg var lita, men mange år sida sist. Fin tur er det i alle fall!

  SvarSlett
 8. Der er det leeeeenge siden eg har vært. Flotte bilder.

  SvarSlett