tirsdag 21. juli 2015

På rundtur

Min kjære kusine fra Oslo har tatt seg noen dager ferie på Ogna, og tradisjonen tro må vi ut på rundtur og sightseeing. Morgenen bød ikke på noe særlig sommersol og god temperatur, så jeg tenkte en tur til Gloppedalsura og Byrkjedalstunet kunne være greit nok....
Vi måtte rett og slett stoppe opp like før vi kom til Gloppedalsura og ta noen bilder av fjell og tunge skyer....
Med slike fjell og steinurer ruvende over seg, føler man seg liten. Dramatisk, flott, grønt og herlig duftende av nylig regn..
Utsikten fra rasteplassen på toppen av Gloppedalsura. Skyene ligger tungt nedover fjellene på begge sider. Frisk og deilig luft, lyder av småfuglesang og brusende småfosser nedover fjellsidene.
Steiner store som 2-etasjers hus ligger stablet oppå hverandre og vitner om engang mektige krefter i sving. I denne ura var et slag under krigen, der godt over 200 nordmenn klarte å holde 800 tyskere tilbake. 44 tyskere og 1 mordmann falt i slaget.
En tur innom Byrkjedalstunet var vi også, og hadde egentlig tenkt å spise litt der. Men mye turister fikk oss på andre tanker. Vi reiste videre til Gjestal Spinneri, spiste komle og handlet litt garn, og kjørte videre til Lauvvik. Her finner vi idyll så det holder! Bakernes Paradis bød på god kaffi, kake og rabarbradrikke, og sola skinte varmt i nakken da vi satte oss i sjøkanten og tittet på livet på fjorden. Hvvem trenger vel reise på lange ferier når man kan finne paradis en god time hjemmefra?! ♥
 
Siri

5 kommentarer:

 1. Ser at dere har ikke sluppet tåken, dere heller. Nei, det er ikke nødvendig å dra langt for å nyte vakker natur og idylliske bakerier :) Det er noe med de nære ting.
  Forresten herlige små heklerier du har laget i innleggene under. Laget en gang en skjønn liten nisse på samme måte som du har laget armene på blekkspruten. Skal jammen meg legge den ut på siden, når jeg finner den fram til jul.
  Takk for koselige kommentarer hos meg, ønsker deg fortsatt fin sommer!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. jeg er stor fans av nærområde ferie , og blir ikke lei av det. Skulle gjerne ha vært i nærområdet ditt også særlig med Gjestal spinneri i nærheten!

  SvarSlett
 3. Hva for en flott tur du har hatt, og med godt selskap er det riktig fint.
  Takk for fine bilder Siri :-)) Ja, landet ditt er et vakkert land. Vi elsker!
  Ha gode turer fortsatt.
  Og naturlig veldig interessant og hyggelig med spinneri... hva for garnet har du kjøpt?
  Ha det riktig fint fortsatt.
  Sommerklem fra Viola

  SvarSlett
 4. Man trenger ikke reise langt for å bli glad ;o) Så utrolig mange morsomme ting du har heklet siden sist ;o) Sjøl måtte jeg få unna litt ferie og andre prosjekt, men nå er jeg på nett igjen, bloggesyk og klar for ALT !

  SvarSlett