torsdag 25. desember 2014

Juleminner for livet

I dag har eg gjort mest mogleg ingenting. Kropp og sinn treng litt kvile etter ei travel, men god, julefeiring.
Me byrja dagen litt før halv tolv, med velkomst til alle som skulle kome. Graut og spekemat, dekka bord og mange forventningfulle mennesker, store og små.
Mange ville vere med og hjelpe, så å rydde av bordene og å dekke bordene klare til julemiddag gjekk fort. Eg stod i oppvasken min kjære kokkelerte, begge med god hjelp av dei andre som var vertskap.
Film, julegodter og snacks var neste på agendaen; ein sal med 'Flåklypa', og ein annan sal med 'Tre nøtter til Askepott'. Det var roleg i heile bygget då ;)
Leik og prat gjekk lett no. Ungane med roser i kinna og vaksne med glade stemmer. Med juleførestilling og sang knytta me ennå meir bånd.
Julemiddag - ribbe og pinnekjøt, med alt godt attåt. Juledessert - riskrem og dronning Maud-pudding. Og igjen - alle like hjelpsame med rydding.
Medan eg var i oppvasken, hørde eg sangen og gleda frå dei andre som gjekk rundt juletreet. Dei klappa og var opprikteg glade. Julegåver vart delt ut - ei gåve til kvar familie, og dei einslege fekk ei gåve tilpassa dei.
Å samlast saman dei siste timane, snakka saman, leika, syngja og dansa, gjorde inntrykk. Få høyra litt av deira historie, sjå og føla takknemligheta - det er vanskeleg å setja ord på. Me har fått vener for livet, minner som treng nokre dagar på å finna si form, for det heile var ei sterk oppleving.
Me reiste heim, tok av oss sko og sank saman. Det er lenge sidan eg har vore så sliten, men det var på ein god måte ♥
Alt dette har vore mogleg kun pga gjevarglede og sponsing.

♥ Det var ei god jul ♥

Siri

5 kommentarer:

 1. Fint å høyre frå julefeiringa.
  Du er flink !
  Juleklem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Så flott!! Og eg er sikker på at mange har fått gode minner for livet.

  SvarSlett
 3. For en koselig feiring!
  Ønsker deg en fortsatt god jul! :)

  SvarSlett
 4. Koselig julefeiring. Ønsker deg ei fortsatt god jul. :)

  SvarSlett