tirsdag 29. desember 2009

Nyttårskake

No nærmar me oss nyttår med stormskritt, og eg er nok ikkje åleine om å tenkje på kva som kan passe å servera til dessert?
Denne kaka er for meir å rekne som dessert enn som kake. Ho er frisk på smak, og ungane elskar ho! Og det går an å variera smak etter ynskje..
Eg brukar Cacas sine figurformer.

Yoghurtkake

2 pk bringebærgelè kokes etter anvisning på pakken, men eg brukar ca 1 dl mindre vatn. Hell gelèen i forma og la stivne.

2 x 1/3 l fløte piskes med
1 dl sukker
2 stk melonyoghurt has oppi
7 plater gelatin legges i kaldt vatn i ca 5 min
Løys gelatinen opp i 1,5 dl varm lake frå ferskenboks
Bland fløte, yoghurt og gelatin saman med mikser, hell dette over gelèen og la det stå minst 2 timar i kjøleskåpet.
Løysne kaka frå kantane med ein kniv, dypp forma nokre sekund i varmt vatn og hvelv kaka over på fat. Pynt om ynskjeleg.

For andre smakar, varièr med gelè- og yoghurtsmak.

Siri

10 kommentarer:

  1. Så fin kake!! :o)
    Får man kjøpt den formen på nett??
    Hilsen Fredrikke :o)

    SvarSlett
  2. Den forma er nydelig. Men nå er siste store kakefatet knust hos oss, så jeg kan ikke bruke den før jeg har fått nytt kakefat. Kaken blir litt større enn de vanlige.

    SvarSlett
  3. Den kaka så god ut! Ønsker deg et godt nytt år :)

    SvarSlett
  4. Veldig flott kaka! Likte godt at den også var pyntet med hjerter. <3
    ;-)
    God klem fra Eirin

    SvarSlett
  5. nydelig, flinke du..!

    godt nytt år!

    magny

    SvarSlett
  6. Imponerende. Mer enn jeg har tålmodighet til. Ønsker deg noen fine dager fram mot nyttår. Klem

    SvarSlett
  7. For ei lekker kake! Den så kjempegod og virkelig proff ut! Spennende! : ) Takk for tipset og godt nyttår til deg!

    Klem Hilde

    SvarSlett
  8. Fristende var denne nå når omgangsyken er over.
    Kanskje jeg lager noe lignede til gjestene som kommer, for både små og store like slikt som er friskt.
    Ha det fint de siste dagene som er igen av dette året og kos dere nyttårsaften så blogges vi på nyåret.

    SvarSlett
  9. Så nydeleg kake! Eg og elsker Wiltonformar:) Har "berre" tre, og det er ganske mykje når eg sjølv ikkje bør ete kake;) Har marihøne, solsikke og royal crown of hearts:D

    SvarSlett
  10. Skal bake nyttårskake i cacasform jeg også. Jeg har vært forhandler for Cacas for ca 7 -8 år siden og har derfor MANGE former å velge mellom... Men morro å bake med de siden kaken blir så flotte:) Hørtes ut som en spennende oppskrift den du presenterte:)
    Ønsker deg en hyggelig nyttårsfeiring:)

    SvarSlett