onsdag 2. desember 2009

Julebrød



I dag såg eg gjennom nokre oppskrifter, og fann fram den gamle, handskrevne oppskriftsboka til farmor mi. Eg hugsar godt alt det gode ho baka. Ho brukte gamle syltetøyspann til kakeboksar, og det var fritt fram til å velje kvifor ein eg ville ha kake frå.
Eg har lyst å dela med meg oppskrifta hennar på Julebrød, som eg skal baka sjølv no i desember. Og her er oppskrifta, akkurat slik farmor skreiv ho:

Jule-brød
180 gr sukker smeltes i 3,5 dl melk+1,5 pk gjær.
200 gr smør smuldres i 3/4 kg mel.
1 pk kardemomme, 250 gr rosiner, 1 pk sukat.
*Arbeides godt, heves som vanleg gjærdeig.

Det er som eg allereie kjenner dufta av nybakt julebrød....

Siri

5 kommentarer:

  1. Så gøy med farmors kakeoppskrifter!

    SvarSlett
  2. Det er noe eget med slike gamle oppskrifter,,,de er ikke bare en oppskrift men en opplevelse og et minne,,,,har det akkurat slik med min mormors hvetekake oppskrift,,,,det lukter bare jeg tenker på den,,,,smiler.
    Ha en fin førjulstid.
    Anne

    SvarSlett
  3. mmmm.. det skal eg prøve :) men kor mykje er ein pakke kardemomme?? klem

    SvarSlett
  4. Eg trur det må vere ein slik pose med krydder, men det høyres litt mykje ut. Eg vil nok bruka rundt 4 ts sjølv :)

    SvarSlett
  5. Det er så koselig å bruke oppskrifter som går i arv. Dette hørtes veldig god ut.
    Ha en riktig god helg.

    SvarSlett