onsdag 21. januar 2015

DEN statistikken….

 

Hva er statistikk?

Statistikk er bra. Det kan gi oversikt over en stor mengde tall og målinger. Statistikk skal hjelpe oss til å se tendenser, altså hvilken retning utviklingen har.  (henta frå Globalis.org)

Statistikk er en gren av matematikk som tar for seg analyse av tallfestede dataobservasjoner med den hensikt å kunne trekke konklusjoner basert på disse dataene. Statistikkfaget behandler problemstillinger knyttet til innsamling av data, planlegging og oppsett av eksperimenter, vitenskapsfilosofi, modellbygging, samt tolkning og presentasjon av data og konklusjoner. Statistikk er et sentralt verktøy i alle vitenskapsgrener hvor kvantitative data framskaffes, for eksempel økonomi, industri, meteorologi, medisin og biologi. (henta frå Wikipedia)


Ordet ‘STATISTIKK’ vart ganske så aktuelt denne veka.. Måndag ettermiddag fekk min kjære ein telefon med beskjed om at han har kreft. Tankane går heilt i kaos etter ei slik melding; det første som fell ned i hovudet er mykje praktiske tankar om nåtid og framtid – korleis alt det praktiske skal ordnast. Tankane går inn i ei krisestemning. Så kjem tankane om kven som må informerast først, og korleis.

Då eg hadde litt tid åleine, sat eg meg ned og googla ordet prostatakreft. Det kom opp fleire artiklar, men eg peila meg inn på ei infoside datert hausten 2014 ( no hugsar eg ikkje detaljane på kva side, eller kva dato ). Ein del av innhaldet var om statistikk.

Vidare, om det er for å distrahera meg frå alvorlege tankar veit eg ikkje, så vart eg nysgjerrig på kva som går inn i statistikkar. Med andre ord – eg googla ordet ‘STATISTIKK’. Og ja, som første bolk seier her; statistikk er bra.  Alle er me ein del av ein statistikk, men det som betyr noko er kva side me havner på av statistikken… 

Siri

6 kommentarer:

 1. Du har no litt å tenke på...
  Og du burde laget statistikk over antall smil du får på den Stikkedåsa di i forrige innlegg, den var utrolig bra! Trur æ må ta ideen videre siden Steinerskolen har fyrstikk som forbruksvare.. Klem

  SvarSlett
 2. Ja stattestikk kan være bra.
  Og stattestikken for din kjæres kreftsykdom er
  vel ganske bra. Håper alt går bra med både han og deg.
  I tillegg til resten av familien. Ønsker deg alt godt :)

  SvarSlett
 3. Varme tankar til deg og familien din :)

  SvarSlett
 4. Sender mange klemmer til deg og dine. Jeg holder tommelen opp for gode statistikker for dere!!!

  SvarSlett
 5. Sender gode og varme tanker til hele familien!

  SvarSlett