mandag 10. oktober 2011

Brunsviger

Ei kakeoppskrift eg vart nysgjerrig på ein føremiddag...
Førebuing, hevig og steiking tok berre 1 time til saman, så det er ei kjekk oppskrift å bruke om ein skulle få lyst på noko lettvindt, eller får 'uventa' gjester..

3 dl mjølk
50 g fersk gjær
125 g smør
1 ss sukker
2 egg
600 g kveitemjøl

Topping;
250 g smør
250 g brunt sukker
2 ss kanel

~smelt smøret, hell i mjølka og varm til 37 grader. Løys opp gjæren i blandinga og tilset sukker.
Tilset mjølet litt og litt saman med egga.
Bre deigen ut på bakepapirkledd langpanne, og la den heve 30 minutt. Prikk deigen med fingrane.
Smelt smør og sukker i ei gryte og bland i kanel. Hell toppingen over deigen.
Steik kaka i ca 25 minutt ved 200 grader.

Smaken minnar om karmelliserte kanelboller.. MMmmm


Siri

5 kommentarer:

  1. Nam nam ikke fått i meg middag ennå så dette frister :-) Savner adressa di ... sykkelplakaten ligger her og venter ... ( tror jeg skrev feil på søndag )
    Ha en fin høstferie ... (om du har)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for kommentar fra deg i bloggen min, måtte jo inn å titte hos deg også, og her var det mye fint :o)
    Flott at du skriver på nynorsk, skriftspråket i mitt hjerte <3

    SvarSlett
  3. Disse er kjempegode! Spiser slike hver gang vi er i Danmark, men de er så søte at det ikkje er mye man klarer om gangen. Og så er de helt prefekte som påfyll av energi når man shopper;-)

    SvarSlett
  4. Dette såg bare GODIS ut!!Det er sånn at denne tør jeg ikke bake akkurat nå , vente til jul kanskje?

    SvarSlett
  5. Det såg spanande ut! Og kjekk blogg du har:) Gratulerer som nygift!

    SvarSlett