tirsdag 18. august 2015

Blåbærturen som ikke bare ble blåbærtur

Forrige uke la jeg små planer om en blåbærtur på lørdag, men det fristet ikke noe særlig når dagen kom og jeg sjekket værmeldingen..... Og AT jeg ikke lærer - værmelding på denne tiden av året kan skifte nesten fra time til time....
I alle fall ble turen utsatt til søndagen, som virket til å by på tålig greit blåbærplukkingsvær ;)
Jeg så ikke for meg at det skulle plukkes mengder, så det er ikke 'lønnsomt' når man må ut med bil en times tid; det er mer for opplevelsen og den gode følelsen av å diske opp med selvhentede bær.
Vi traff mange bærplukkere, og vi kunne se at andre hadde hentet før oss også. Men bær fikk vi, og jeg fikk æren av å rense bæra når vi kom hjem. Flotte blåbærfargede fingertupper ♥

Men før vi reiste hjem, ble turen lengre. En lang rundtur tok oss til Terland klopp; her har jeg kjørt forbi mange ganger uten å stoppe. Denne gangen svingte vi av veien og tok oss tid til å se :)
Flott natur rundt - her var vi også heldige og slapp akkurat unna en lokal regnbyge som kan skues på bildet oppe til høyre.
Det gjør godt å komme seg litt bort fra egen stue innimellom ♥ Og når man er omgitt av naturens lyder - fuglesang, vann som drypper, sauebjeller, sus i trærne, brus fra elva, humlesurr - det er da jeg kan 'høre' de gode, enkle tankene best ;)
Litt håndarbeid pusler jeg også med, men det har helst vært små prosjekter. De store får liksom ikke kloa si i meg... hehe
Nå er det sitteunderlag på pinnene. Det er godt å være forberedt på kalde dager ute ;)
 
Eller kan det nevnes til slutt, at forrige uke hadde vi besøk i hagen vår. Stavanger Aftenblad skal ha et bilag i september, der vår hage blir med. Der skal det være fokus på gjenbruk, og jeg syntes det var utrolig morsomt da jeg fikk mail fra journalisten med spørsmål om de kunne få komme hit. Hun hadde kommet over bloggen min og sett at vi har litt fokus på gjenbruk :)
 
Siri

3 kommentarer:

 1. Skulle på tur her om dagen vi også å hadde planer om å ha med bærplukker og spann- men glemte begge deler :) Du har vært på ordentlig blåbær tur du- de er jo fulle av antioksidanter og helt herlig å høste slikt gull.
  Så spennende å få besøk av avisen- håper du deler det med oss her :)

  Ønsker deg fine dager- ser ut som du har et flott strikketøy på pinnen :)

  Sommerklemmer Monica

  SvarSlett
 2. En sommeren i Vestlandet jeg hadde plukkt mange blåbærer, det var så hyggelig... her vi plukker ikke. Denne år vi har bare lille bære, det var veldig tørke. Siden søndag vi har regn og det er veldig bra. Naturlig jeg håper det kommer fint været tilbake :-))) Spennende med avisenbesøk. Herlige tur du hadde. Ha fortsatt god uke og glede med strikketøy :-) Klem fra Viola

  SvarSlett
 3. Så kjekt med ein flott tur med mykje innhald!

  Spennande med avisa på besøk!

  klem

  SvarSlett