lørdag 28. november 2009

Små forberedelser

No er endeleg adventshelga komen, og det er tid for å gjere dei fyrste forberedelser til jula. På den lokale julemessa som var her nyleg, kjøpte eg meg ein quilta juleløper. Her ser du applikasjonane i midten, englar med skjerf og nissehuer. Eit nydeleg handarbeid som passar meg midt i blinken.

Det er heller ikkje mange dagane til eg skal ha juleverkstad her i huset, med fleire ungar i alderen 5-10 år. Og medan eg fann fram noko julepynt, dukka desse hjartene opp. Dei laga minste guten i huset og eg i fjor, og eg trur det kan vera noko å laga saman med alle dei andre på juleverkstaden i år.
Finn fram peperkakeformer, legg dei på ein tallerken med litt vatn i, dryss glitter i formene og drypp stearinlys i. Til oppheng har me hatt perler på tynn ståltråd, men det går fin å berre ha vanleg tråd òg. Eg har hengt dei i kjøkkenvindauget, og dei glitrar vakkert i lyset.For to-tre år sidan overraska mor meg med ein pakkekalender. Ho hadde pakka inn både nytt og gamalt, og eg kosa meg ein heil haug med den.
Dette året tenkte eg å overraska mor med pakkekalender, og no er han ferdig og levert. Det gleda meg at kalenderen vart motteken med stor takk.
Siri8 kommentarer:

 1. Tak for hyggelig kommentar hos mig :-)
  Du er flink sådan at lave pakkekalender til din mor. Jeg ville ønske jeg havde fået den idé, nu er det vist næsten for sent eller også får jeg meget travlt. Nå, men det blir jo også jul til næste år:-)

  SvarSlett
 2. Takk for koselig hilsen i bloggen min. Heldige mor som får pakkekalender! Smart ide med hjertet, enkelt og fint. Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 3. Enig med Vibeke, smart ide med hjertet! God helg.

  SvarSlett
 4. Hei Siri
  Så hyggelige adventsbilder, hjertet er så fint.
  Takk for hyggelig kommentar og velkommen til min adventskalenderblogg.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 5. Å så heldig moren din er som får en sånn kalender...sukk..

  For en nydelig adventsduk du fant deg...veldig søt var den! Ønsker deg og resten av familien en rolig og fin adventstid med masse lys og varme...stor klem

  SvarSlett
 6. Her var det julestemning! Kos deg denne adventssøndagen.

  SvarSlett
 7. Så kjekt med den pakkekalenderen. Kan jo være kjekt for den som er voksen også å bli verdsatt med noe sånt....

  SvarSlett
 8. For en koselig duk! Å kalender er så kos. Jeg har fått kalender jeg og i år, som du så, men jeg har gitt bort mange fler. Hele 16 stk faktisk, men ikke alle er innpakka gaver da. :)
  Det kan du se i den andre bloggen min. http://www.beateslilleverden.blogspot.com/

  SvarSlett