mandag 26. oktober 2015

Hjemmelaget eplemos med kanel

Epletreet i hagen vår gir oss mange deilige epler, år etter år.
Dette året var ingen unntak.
Vi er veldig glad i epler, men det er grenser for hvor mye vi klarer spise før de blir dårlige.
I tillegg fikk vi en bærepose med de gode eplene til naboen.
 
Jeg fant frem ei kokebok av Ingrid Espelid Hovig, og fant en fristende oppskrift på eplemos med kanel.
 
Det største arbeidet, som ikke var stort, lå i å skrelle og dele opp eplene i biter. Oppi gryta, sammen med litt vann og to biter kanelbark. Det stod ikke koketid, så jeg kokte til de var nesten helt most, og moste de ferdig etterpå.
Bland i sukker, avkjøl og hell på glass.
Deilig!!
Mesteparten er satt i fryseren, for de har lett for å gjæres, så nå har vi eplemos utover høst og vinter.
 
Siri

5 kommentarer:

  1. Så deilig med hjemmelaget eplemos! Vi fikk ikke frukt i år, det var litt trist. Men vi har heldigvis fortsatt plommer i fryseren fra i fjor.

    I dag kan det lønne seg å ta en titt i bloggen min. Vinneren er kåret! ;)

    SvarSlett
  2. Hørtes fristende ut.Har ikke epletrær,men butikken har epler. :)

    SvarSlett
  3. Mmm, så godt :) Og så koseleg hage de har.

    SvarSlett
  4. Takk for tips.
    Dette ser godt ut !

    SvarSlett
  5. Eplemos er jo godt. Jeg spiser så lite sylt.
    Men kanskje jeg skulle lage litt av de få eplene vi fikk på de to
    små treeene våre. Eller tror heller det blir eplekake.
    Det er mer populært her.
    Koselig å se bilder fra hagen deres. Der var det jo også et flott bilde av dere.
    Skal jammen få med meg min kjære på tur til Ogna neste gang vi skal
    nedover. Kanskje vi finner hagen deres da.
    Ha en flott dag fortsatt :)

    SvarSlett