søndag 29. mai 2011

Tante Astrid's Havrekjeks


Då mor hadde bursdag var eg slettes ikkje sikker på kva eg skulle gje henne; ho har det meste ho treng...

Men etter å ha tenkt meg om nokre gonger, kom eg på at ho likar desse kjeksane godt.
Så eg heiv meg rundt og laga deig;

1/2 kg havregryn
1/2 kg kveitemjøl eller
250 g havremjøl og 250 g kveitemjøl
1/4 kg margarin
1/4 kg sukker
3 ss hjortetakksalt
1/4 l mjølk

Sidan dette er ei oppskrift frå ei gamal tante av mor mi, har eg ikkje forklaring, grader eller tid dei skal steikast. Så eg gjorde berre slik eg trudde det skulle gjerast... Rør saman alt, smelt margarin, kjevla tynt ut og stikk ut kjeks... Eg brukte eit mjølkeglas... Steikte dei på ca 180 grader til dei såg passe steikt ut..


Innpakkinga vart noko resirkulert;

Ein tom pringlesboks var 'tapetsert' med dekorpapir.

Gåva vart vel motteken.


Siri


6 kommentarer:

  1. Siri, du er såååå smart :O)
    Tenk å finne på å pakke kjeksen i en pringleboks!!!
    Supert!
    De kjeksene høres herlige ut, jeg skal bake dem!
    Klem, Anne:)

    SvarSlett
  2. Smart seier eg også!
    Og flott gjenbruk :-)

    SvarSlett
  3. Havrekjeks! Visste det var noe æ savnet i hverdagen;-) Ser at Anne truer med å bake dem, kanskje æ bare tar med litt ost og går til ho og smake? Og æ som glemmer å ta vare på Pringle bokser! Dem så bare lekker ut, og innpakninga var en god ide! Skal legge ut oppskrift på havremakroner, de er suksess hos ungene, følg med!! klem

    SvarSlett
  4. Det er deilig med selvlagede havrekjeks :) Så fin innpakning med pringleboksen.

    SvarSlett
  5. Havrekjeks smaker fortreffelig, og du har sannelig gjort deg flid med boksen. Kjempestilig.

    Klem

    SvarSlett
  6. Havrekjeksene ser veldig gode ut! Tusen takk for at du har lagt ut oppskriften - ble fristet til å teste ut:-D

    SvarSlett