fredag 21. november 2014
Kardemommekaker
Desse kardemommekakene er av dei enklaste kakene å laga.
Knallgode saman med gløgg, men òg til kaffien.
Eg laga deigen dagen før, for den må liggja ei stund i kjølekskapet innan steiking. Deigen kan fin liggja innpakka i kjøleskapet i ei veke før steiking :)
Du får omtrent 80 kaker, og om du vil vera sikker på at du har nokon att til julaften, kan du fint frysa dei ;)
Oppskrifta er;
225 gr smør
1 dl sukker
1 dl hakka mandler
1 ss malt kardemomme
6 dl kveitemjøl
Steikes på 225 grader i 8 minutter
*Rør smør, sukker, mandler og kardemomme kraftig saman.
Arbeid mjølet inn ( eg brukte kjøkkenmaskinen til alt ).
Del deigen i 4, form dei til firkanta lengder og pakk dei inn i folie. La dei liggja i kjøleskapet i minst 2 timar.
Skjær lengdene i skjever og legg skjevene på bakeplate.
Steik dei i 8 minutter.
Nyt! ;)
Siri
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kanskje eg må prøve desse, når det blir desember!
SvarSlett