søndag 4. desember 2011

Jødekaker

Jødekaker er nok dei kakene eg hugsar aller best frå barndomen. Farmor hadde alltid nokre store syltetøyspann fulle av gode småkaker, året igjenom.
Opprinneleg var dei runde, med litt perlesukker-strø på toppen. Men dei er supergode som hjarter utan sukker òg...
Beste resultat får du om du har tilgang på råmjølk, men det går fint å bake utan også.

*Jødekaker*

1/2 l råmjølk (eller 1/2 l mjølk+2 egg)
1 kg kveitemjøl
1/2 kg sukker
250 gr smelta smør
6-8 ts hornsalt

Steikes ved 210 grader i ca 10 minut.
Prøv å kjevle deigen tynt; då får du dei beste kakene..
Og ~ sjølv om dei er haldbare, kan dei vera kjekke å ha i frysen.

Siri

3 kommentarer:

  1. Jødekaker. Lurer på om jeg har smakt slike. Råmelk klarer jeg ikke å trylle frem, men tror nesten at jeg må prøve lell.
    Ønsker deg en fin andre søndag i advent og en fin uke

    SvarSlett
  2. De så veldig gode ut... :O)
    Flott med tradisjoner!

    Ønsker deg en fortsatt fin søndag!

    klem

    SvarSlett
  3. Her var det mye snadder å finne. De brente mandlene skal i allefall pröves ut.
    Takk for hyggelig tilbakemelding på bloggen min, så kos og lese at det er håp for meg også. :-)
    Ha en riktig fin tid i disse förjulsdagene.

    SvarSlett