Jødekaker er nok dei kakene eg hugsar aller best frå barndomen. Farmor hadde alltid nokre store syltetøyspann fulle av gode småkaker, året igjenom.
Opprinneleg var dei runde, med litt perlesukker-strø på toppen. Men dei er supergode som hjarter utan sukker òg...
Beste resultat får du om du har tilgang på råmjølk, men det går fint å bake utan også.
*Jødekaker*
1/2 l råmjølk (eller 1/2 l mjølk+2 egg)
1 kg kveitemjøl
1/2 kg sukker
250 gr smelta smør
6-8 ts hornsalt
Steikes ved 210 grader i ca 10 minut.
Prøv å kjevle deigen tynt; då får du dei beste kakene..
Og ~ sjølv om dei er haldbare, kan dei vera kjekke å ha i frysen.
Siri
Jødekaker. Lurer på om jeg har smakt slike. Råmelk klarer jeg ikke å trylle frem, men tror nesten at jeg må prøve lell.
SvarSlettØnsker deg en fin andre søndag i advent og en fin uke
De så veldig gode ut... :O)
SvarSlettFlott med tradisjoner!
Ønsker deg en fortsatt fin søndag!
klem
Her var det mye snadder å finne. De brente mandlene skal i allefall pröves ut.
SvarSlettTakk for hyggelig tilbakemelding på bloggen min, så kos og lese at det er håp for meg også. :-)
Ha en riktig fin tid i disse förjulsdagene.